Vergroot uw kennis van wijn met een wijncursus


Voor de echte wijnliefhebbers of voor mensen die vanwege hun beroep hun kennis van wijn willen vergroten, geeft Wijnhuis Beaugrim speciale wijncursussen. Deze cursussen worden verzorgt door Registervinoloog Anne-Carine van Grimbergen-Baudoin.

Wij bieden o.a. de volgende wijncursussen aan:

Wijncursus Basis
In deze wijncursus worden de basisbeginselen van wijn uitgelegd. De wijncursus bestaat uit een theoriegedeelte: u leert welke wijn er te koop is en wat de kenmerken zijn van wijnen uit een bepaalde regio. Ook de verschillende soorten druivenrassen, waarvan wijn gemaakt wordt, komen aan bod. Bovendien leert u hoe u de wijn het beste kunt proeven en welke wijn goed samengaat met bepaalde spijzen. Om de theorie in de praktijk te brengen, worden er elke les zo’n acht soorten wijn -uit de streek die behandeld is- geproefd. De laatste avond van de wijncursus is een Wijn-Spijs les. Dan worden er diverse hapjes geserveerd die passen bij de behandelde wijnen

De wijncursus Basis bestaat uit 6 avonden en kost € 300.–

Wijncursus Gevorderden
De wijncursus Gevorderden is speciaal voor mensen die al over de nodige kennis van wijn beschikken, maar die deze wijnkennis verder willen uitdiepen. Er wordt ingegaan op specifieke zaken binnen de wijnbouw. Ook komen typische zaken aan bod die van invloed zijn op wijnen, zowel de nieuwe als oude wereld. Het is ook mogelijk om de wijncursus Gevorderden geheel op uw behoeften af te stemmen. Elke les is er de gelegenheid om zo’n acht soorten wijn te proeven.
De wijncursus Gevorderden bestaat verschillende avonden met diverse onderwerpen en kost € 55.– per avond.

 

© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim