San Lorenzo
Het landgoed van San Lorenzo ligt aan de Zuidwest kant van de gemeente Montalcino, op 500 meter hoogte op de top van de heuvels die aflopen naar de rivier Ombrone. Het landgoed strekt zich uit over de flanken van de heuvels. Het bos met een noordelijke blootstelling in de richting van de Arbia vallei, de wijngaarden zijn blootgesteld in zuidwestelijke richting.

San Lorenzo heeft vier wijngaarden gelegen op de zuidelijke hellingen, met een blootstelling op het zuiden of het westen, afhankelijk van de natuurlijke omgeving van de streek. De wijngaarden beslaan een totaal van 4,7 hectare en zijn allemaal beplant met Sangiovese wijnstokken. De leeftijd van de plant varieert van 10 tot 40 jaar. De dichtheid van de wijnstokken per hectare is afhankelijk van de leeftijd van de wijngaard en varieert van 3000 (de ouderen) tot 4500 planten.

Omstreeks 2012 heeft San Lorenzo de biologische landbouw geïntroduceerd.

San Lorenzo

© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
BENT U 18 JAAR OF OUDER?
 

Wijnhuis Beaugrim verkoopt geen alcohol als u jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor uw gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als drankspeciaalzaak bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik, lees er hier meer over.

Wijnhuis Beaugrim