Rivesaltes Ambré

17.95 incl. btw | 14.83 excl. btw

Categorie:

Streek: Zuid-Frankrijk
Appellatie: AC Rivesaltes
Wijnhuis: Cazes
Wijnsoort: Witte Zoete / Dessertwijnen
Inhoud: 37,5 cl.
Alcoholpercentage: 16,5%
Druivenras: Grenache Blanc

Bekroningen: 92 punten Parker

Proefnotitie
Aroma’s van gedroogd fruit en hazelnoot. In de smaak herkent men walnoten, rozijnen en dadels. Prachtige verfijnde smaak. Niet echt zoet, eerder heel rijp.

Spijsadvies
Deze prachtige dessertwijn, in flesjes van 0,375, heeft een oogstrelende amber kleur, ontstaan door 7 jaar lagering op eiken vaten. De Rivesaltes Ambré heeft overweldigende aroma’s van gedroogd fruit en hazelnoot met in de smaak walnoten, vijgen en rozijnen. Het is een geweldige begeleider van desserts met noten, amandel of caramel.

Uitgebreide omschrijving
Rivesaltes Ambré 2000 is een zeldzaam fraaie dessertwijn van het ‘Ecocert’ gecertificeerde Domaine Cazes in Languedoc-Roussillon. Het familiebedrijf Domaine Cazes is toonaangevend, werkt op biologisch verantwoorde wijze en is beroemd vanwege hun prachtige zoete Rivesaltes wijnen. Domaine Cazes behoort dan ook tot de topproducenten in de Roussillon. Hun Rivesaltes Ambré 2000 is een zeldzame dessertwijn omdat het is gemaakt van witte Grenachedruiven. Zijn oogstrelende amber kleur ontstaat door een traditionele vinificatie, gevolgd door 7 jaar lagering op oude eiken vaten.

Rivesaltes Ambré 2000 heeft overweldigende aroma’s van gedroogd fruit en hazelnoot met in de smaak walnoten, vijgen en rozijnen. Deze dessertwijn heeft een prachtige, verfijnde smaak die niet echt zoet is, maar eerder heel rijp. De Rivesaltes Ambré 2000 is een geweldige begeleider van desserts met noten, amandel of caramel, zoals bijvoorbeeld crème brulée. De dessertwijn wordt uitsluitend in de handel gebracht op een fraai 37,5 cl. flesje.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim