Graham’s Blend No 5 White Port

25.95 incl. btw | 21.45 excl. btw

Categorie:

Appellatie:
Wijnhuis: Graham’s
Inhoud: 75co
Alcoholpercentage:19%
Druivenras: Malvasia Fina, Moscatel Gelego

Productomschrijving
Graham’s Blend Nº5 vertegenwoordigt een frisse en hypermoderne benadering van Witte Port. Het is de allereerste Witte Port die speciaal is gemaakt om te mixen. Lichter, scherper en frisser dan elke andere Witte Port op de markt. Blend Nº5 bestaat voornamelijk uit twee Portugese druivenrassen, de frisse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Galego. Deze geven de blend een fruitig smaakprofiel in de mond met de perfecte balans van droogheid die voortreffelijk combineert met tonic.

Het wijnhuis
William en John Graham startte in 1820 met het cultiveren van wijngaarden in de Douro. Bijna twee eeuwen behoort het wijnhuis tot een van de grootste Port namen.
Herkomst
Het hete droge microklimaat langs de Douro, gecombineerd met de unieke schist bodem, levert de perfect omstandigheden voor de White Port van Graham’s.
Vinificatie
De druiven zijn handgeplukt en afkomstig van 2 druivenrassen: Malvasia Fina & Moscatel Galego. Vervolgens worden deze geperst en begint tijdens de fermentatie de natuurlijke gist. Zodra het gewenste suikerniveau is bereikt wordt brandewijn (77% ABV) van een neutrale druif toegevoegd. Dit brengt de ABV tot 19% – waarna de fermentatie gestopt wordt. Botteling vindt vervolgens plaats nadat de wijn drie maanden heeft gerust. Zodoende is de wijn zo jong en fris mogelijk!

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim