farina_valpolicella_superiore

Farina Valpolicella Superiore

12.95 incl. btw | 10.70 excl. btw

Wijnhuis: Farina
Streek: Veneto
Appellatie: DOC Valpolicella
Wijnsoort: Rode wijnen
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 13%
Druivenras: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Dindarella
Ligging: In ‘San Pietro in Cariona’ groeien de druiven van Farina deels volgens de. De druivenranken vormen met hun takken als het ware een dakje boven de rijen. Deze methode is arbeidsintensiever maar de druiven zijn beter beschermt tegen hagel en felle zon.
Vinificatie: Voor een net iets intensere wijn blijven de druiven langer aan de druifstok hangen en drogen hierdoor iets in. Na de vergisting op een temperatuur van 28 graden rijpt de Valpolicella Superiore wijn in Slavonië eikenvaten.

Proefnotitie
De intens robijn rode Farina Valpolicella Superiore laat niets tot de verbeelding over. Overheerlijke rijpe aardbeien en zure kersen vullen een rijpe, zachte droge wijn. Erg goed in balans en in de lange afdronk ontwikkelen zich geroosterde tonen van amandel en compote.

Spijsadvies
Rood of geroosterd vlees of wat dacht u van gerijpte kazen bij deze Valpolicella Superiore van Farina?

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
BENT U 18 JAAR OF OUDER?
 

Wijnhuis Beaugrim verkoopt geen alcohol als u jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor uw gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als drankspeciaalzaak bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik, lees er hier meer over.

Wijnhuis Beaugrim