Château Haut-Piquat, Lussac-St.Emilion

14.50 incl. btw | 11.98 excl. btw

Wijnstreek: Bordeaux
Wijnsoort: Rood
Druivenras: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Appelatie: AC Lussac Saint-Emilion
Inhoud 75,0 cl
Alcoholpercentage: 13,0 %

Productomschrijving
Complexe aroma’s met cassis, zwarte bessen, kruidigheid en vanille. Vol en rijk met krachtig fruit met cassis en zwarte bessen, zachte kruidigheid en houtvanille.

Wijn-spijs combinatie
Château Haut-Piquat is een heerlijke wijn om zomaar van te genieten, maar ook een uitstekend begeleider van mooie biefstuk, eendenborst en gegrilde entrecôte of een Franse kaasschotel.

Château Haut-Piquat is een mooie, toegankelijke Saint-Emilionwijn uit de satellietgemeente Lussac. Het Château bezit 42 hectare aan wijngaarden die vooral kalk en kleihoudend zijn. De productie bedraagt slechts 25 hectoliter per hectare en alle druiven worden er handmatig geplukt. De wijn van Château Haut-Piquat bestaat voor 65% uit Merlot, aangevuld met 25% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. De traditionele vinificatie vindt op Château Haut-Piquat plaats in inox cuves met een gisting onder lage temperatuur, waarna de wijn 18 maanden rijpt op nieuwe Franse eikenhouten fusten.

Château Haut-Piquat heeft een hoog smaakgehalte. De paarsrode wijn heeft In zijn geur zeer complexe aroma’s van zwarte bessen, kruidigheid en vanille. De smaak heeft krachtig en geconcentreerd fruit van cassis en zwarte bessen, iets van kruidigheid en hints van houtvanille. Château Haut-Piquat is een heerlijke wijn om zomaar van te genieten, maar ook een uitstekend begeleider van mooie biefstuk, eendenborst en gegrilde entrecôte of een Franse kaasschotel.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim