Château La Haye

35.00 incl. btw | 28.93 excl. btw

Land: Frankrijk
Streek: Bordeaux
Appellatie: AC Saint-Estèphe
Wijnsoort: Rode wijnen
Druivensoorten: 45 % Merlot – 45 % Cabernet Sauvignon – 5 % Cabernet Franc – 5 % Petit Verdot
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 13,5%

Productomschrijving
Zeer intens purper met violette rand. In de neus afwisselend rode en zwarte vruchten en bloemen.
De merlots proeven zeer uitbundig en rijp met zeer veel fruitnoties die fris en zuiver zijn, terwijl de cabernets de wijn kracht en energie geven en extra complexiteit. Het geheel is een echte lekkernij, de tannines zijn zeer rijp en elegant en het rijpe fruit in combinatie met de mooie frisheid en perfecte houtdosage geven de wijn een sublieme smaak en evenwicht!

Wijn-spijs combinatie
Lekker bij vleesgerechten, rijpe kaassoorten.

Rijping
Houten vaten van Franse eik welke jaarijks 1/3 worden vernieuwd.Rijping van 12 tot 14 maanden voor assemblage.Na assemblage wordt de wijn 3 tot 6 maanden bewaard in cuves ( kuipen).

Château La Haye heeft een zeer lange traditie en is één van de oudste kastelen van St. Estèphe. De eerste wijngaard dateert van 1557, toen dhr. Janot Bernard de eerste wijnstokken aanplantte. Deze eigendom is 370 jaar in dezelfde familie gebleven, tot in 2012 de Belg Chris Cardon het eigendom kocht. Het terroir is 19,50ha groot en de gemiddelde leeftijd van de stokken is tussen de 40 en 50 jaar. De aanplant is zeer hoog: 8300 stokken per hectare, waardoor de wijnen zeer geconcentreerd zijn. De oogst gebeurt manueel.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim