Château Thivin Côte de Brouilly “Les Sept Vignes”

25.00 incl. btw | 20.66 excl. btw

Appellatie: Beaujolais
Wijnhuis: Chateau Thivin
Inhoud: 75
Alcoholpercentage:  13,5
Druivenras: Gamay noir a jus blanc, Chardonnay

Productomschrijving

Heldere kersenrode kleur. In de zuivere geur zijn bosvruchten en aardbei herkenbaar. Lekkere sappige en fruitige aanzet en een licht pepertje in de afdronk. De elegante wijn is direct in balans en heeft mooie zuren.

Château Thivin is al ruim 6 generaties in handen van de familie Geoffray en vormt het oudste domein op de heuvel ‘Brouilly’. Al meer dan 35 jaar importeren wij de wijnen van dit toonaangevende Beaujolais bedrijf. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. In de kelders van Thivin gebeurt alles op zwaartekracht, nog altijd de beste manier om wijn te maken. Château Thivin draagt het keurmerk ‘Terra Vitis’.

Vinificatie

Geheel met de hand geplukt, voorzichtig geperst. Traditioneel vergist (macération carbonique) en gerijpt in grote houten fouders van wel 100 jaar oud, gedurende 6 tot 8 maanden. Volle wijn, soepel en tegelijk krachtig en stoer. De ‘les sept vignes’ is een wijn (Gamay met een beetje Chardonnay voor de finesse) samengesteld uit apart vergist fruit van zeven wijngaarden: Clos Bertrand, La Chapelle, Les Griottes, Godefroy, L’Héronde, Henri en Les Fournelles.

Herkomst

De wijnstokken zijn geplant op de heuvel van Mont Brouilly, waar ook gras en andere natuurlijke vegetatie te vinden is. In deze blend zijn druiven van al de 7 percelen van de Côte de Brouilly verwerkt. Elk van deze percelen onderscheidt zich door de oriëntatie of ligging op de helling en elk heeft zijn aandeel in de complexiteit naar deze cuvée.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim