Loron Bourgogne Pinot Noir

16.50 incl. btw | 13.64 excl. btw

Uitverkocht

Appellatie: AC Bourgogne
Wijnhuis: Jean Loron
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 12,5%
Druivenras: Pinot Noir

Productomschrijving
Loron Bourgogne Pinot Noir is een rode wijn met aroma’s van rood en zwart fruit. Een aangenaam zachte wijn die twee tot drie jaar rijpt voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop.
Spijsadvies
Smakelijk bij kalfsvlees, gevogelte of (extra) belegen Gouda kaas.

Jean-Marie Loron, de burgemeester van Chénas en voormalig beheerder van het kerkelijke landgoed in Mâcon, zette in 1821 een bedrijf op dat Beaujolais en Mâcon wijnen exporteert. Een opvolger vond hij in zijn zoon, die het bedrijf in 1852 samenvoegde met dat van zijn schoonvader, Charlet. De Charlet familie dreef in de 18e eeuw handel in wijn in de plaatsen Saint-Amour en Juliénas. Zij hadden tevens het landgoed “Clos des Billards” in Saint-Amour in hun bezit.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 6e generaties van de familie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Loron & Fils op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Loron is het enige wijnbedrijf dat gespecialiseerd is (voor 80%) in Beaujolais en Mâconnais wijnen, welke wereldwijd worden geëxporteerd.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim