Laurent Miquel Bardou

25.00 incl. btw | 20.66 excl. btw

Appellatie: AC Saint Chinian
Wijnhuis: Laurent Miquel
Alcoholpercentage: 13,5%
Druivenras: Syrah

Productomschrijving
Unieke robijnrode wijn van Laurent Miquel met intense aroma’s van kruiden, fruit, vanille en een hint van geroosterd brood en een lange afdronk.

Spijsadvies
Een rode wijn die goed combineert met gegrild vlees. Geniet ook van de mooie combinatie met diverse kaassoorten.

Château Cazal Viel ‘In harmonie met de natuur.’

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen.

Laurent Miquel is de zoon van Christiane en Henri Miquel, de eigenaars van het befaamde huis Château Cazal Viel. Laurent’s belangrijkste wijn vindt zijn oorsprong hier. Cazal Viel bevindt zich in een prachtig gebied aan de basis van het Caroux gebergte. Het mediterraanse klimaat in combinatie met uitgebreide bodemkennis zorgt ervoor dat Laurent Miquel de wijnstokken kan verzorgen en beschermen, zonder het gebruik van buitensporige chemische middelen. Op deze manier produceren zij hun wijnen in harmonie met de natuur.

De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim