Laurent Miquel l’Artisan Languedoc Rouge

9.95 incl. btw | 8.22 excl. btw

Appellatie: AC Languedoc
Wijnhuis: Laurent Miquel
Alcoholpercentage: 13,5%
Druivenras: Grenache,Syrah

Productomschrijving
Een kruidige rode wijn door de Syrah druif en tegelijkertijd sappig door de Grenache druif. De wijn heeft mooie aroma’s van rood fruit met tonen van mokka en kruiden en in de smaak bessen, rozemarijn, tijm en bloemen.

Spijsadvies
Deze rode wijn uit de Laurent Miquel l’Artisan serie past perfect bij een stoofgerecht zoals Cassoulet en vlees van de grill.

Al een aantal jaren ben ik gefascineerd door de wijnen van Laurent Miquel uit de Languedoc. De Languedoc staat vooral bekend om haar bulk en betaalbare wijnen. Vele coöperaties zorgen voor het merendeel van de wijnen die op de markt zijn. Toch is er ruimte voor wijnmakers met een visie. Laurent Miquel is er daar een absoluut voorbeeld van.

Het begon in de jaren ’70 toen vader Henri Miquel op zijn Château Cazal Viel de eerste Syrah druiven plantte. Het gaf hem al meteen de bijnaam Mr. Syrah. In 1980 verscheen de eerste wijnen van Henri Miquel op de markt. Een syrah uit de Saint-Chinian. Henri Miquel vocht voor een aparte AOC. In 1982 werd de AOC Saint-Chinian een feit. Het was een hoogtepunt. Pas in 1992 plantte de familie Miquel haar eerste Viognier druiven en ini 1995 was de eerste Viognier wijn van Miquel een feit. 14 jaar later kocht de volgende generatie Château Les Auzines in de Corbières. De afgelopen jaren slaagt Laurent Miquel erin hoge prijzen te halen bij Internationale wijn wedstrijden.

Laurent Miquel
Wijn maken zit in mijn bloed. Als jonge man verbrede Laurent Miquel zijn horizon en studeerde aan de universteit vlakbij Parijs als engineer. Na zijn masters werkte hij in de auto-industrie in Londen, ver weg van de familie wijngaarden.
Het duurde echter niet lang of Laurent Miquel investeerde in een persoonlijk project dichter bij de natuur en zijn roots. Hij startte met zijn studie Oenologie in Montpellier. In 1996, geïnspireerd door zijn vader, maakt hij zijn eerst wijn.
Als er één ding is dat ik geleerd heb van mijn vader, is het de passie en toewijding dat nodig is om kwalitatieve wijnen te maken. Wijnen die doen verassen wanneer ze geproefd worden. Ik hoop dit nog jaren te doen verteld Laurent Miquel.
Met respect voor het land, natuur en klimaat hoop ik dit nog jaren lang voor te zetten.

De wijngaarden
Laurent Miquel bezit op dit moment 2 wijnhuizen. Cazal Viel en vrij recentelijk kocht hij ook Les Auzines in de Corbières. Cazal Viel zit al een aantal jaren in de familie. Alleen de beste druiven worden hier gebruikt voor de wijn. Bij Les Auzines maken ze fantastische Corbières wijnen en tegenwoordig ook een zeer bijzondere en unieke Albariño. Een wereldprimeur, want nog nooit iemand maakte een perfecte Albariño wijn.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim