Laurent Miquel Nord-Sud Syrah

10.95 incl. btw | 9.05 excl. btw

Uitverkocht

Categorie:

Appellatie: IGP Pays d’Oc
Wijnhuis: Laurent Miquel
Druivenras: Syrah

Productomschrijving
Deze wijn van de Syrah druif met paarsrode kleur heeft een mooie mix van aroma’s van rijp fruit, peper en andere kruiden. Heerlijk rijke smaken en een mooie lange finale.

Spijsadvies
Deze rode wijn is een goede begeleider van vleesgerechten. Vooral erg lekker bij rood en gegrild vlees. Houd je van stevige kazen in combinatie met wijn? Kies dan voor Laurent Miquel Nord-Sud Syrah.

Laurent Miquel is één van de beste wijnmakers in het zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader als top wijnmaker in Saint-Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies zijn de druivenrassen Syrah en Viognier, waarmee Laurent al enige tijd met groot succes aan de weg timmert en op internationale proeverijen veel lof en bekroningen oogst. De wijngaarden van zijn Nord-Sud Viognier liggen en de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het wijngebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter. De wijngaardbodem bestaat uit kalk en leem met een rotsachtige ondergrond van kiezelsteen en omvat in totaal 50 hectare.

De Laurent Miquel Nord-Sud Syrah ontleent zijn naam aan een optimale noord-zuid ligging van de druivenranken ten opzichte van de zon. De druiven krijgen ’s morgens en ’s avonds zachte zonnewarmte, terwijl deze ligging juist bescherming biedt tegen de felle middagzon. De rijpe Syrah druiven, met een lage opbrengst per hectare, worden traditioneel gevinifieerd en rijpen daarna gedurende 9 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten. Zo ontstaat een diep rood-paars gekleurde wijn met intense aroma’s van kruiden, peper en rijp zwarte bessen fruit. De rijke smaak heeft een mooie balans tussen het fruit en de tannines, die de wijn afronden met een lange afdronk. De Nord-Sud Syrah is nu mooi op dronk, maar kan nog zeker 4 jaar worden opgelegd. De Laurent Miquel Nord-Sud Syrah smaakt heerlijk als volle aperitiefwijn en erg lekker bij rood en gegrild vlees en bij sterke kazen.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim