Domaine Langlois-Chateau Saumur-Champigny

14.95 incl. btw | 12.36 excl. btw

Uitverkocht

Land: Frankrijk
Appellatie: AC Saumur Champigny
Wijnhuis: Langlois-Chateau (Loire)
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 12,5%
Cepage: 100% Cabernet Franc

Productomschrijving
De wijn is donker van kleur, de neus wordt gedomineerd door rood fruit, met name aardbeien en kersen. Deze fruitigheid komt ook in de smaak terug. De afdronk is mild en van een goede lengte.

Ligging
Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van dit land: de Loire. De eerste echt belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. Verder stroomafwaarts volgt het wijngebied Touraine (Vouvray, Chinon, Bourgueil) en iets verder op de linkeroever het kleine wijnstadje Saumur, met zijn prachtige kasteel hoog op een heuvel. Vlak voor de Loire de oceaan instroomt liggen de wijngaarden van de beendroge Muscadet.

Wijn en spijs
Door de complexiteit zeer geschikt als maaltijdbegeleider, bij lichte vleessoorten en visgerechten.

Vinificatie
De wijngaarden bevinden zich rondom Dampierre sur Loire en zijn Terra Vitis gecertificeerd. De bodem bestaat uit zand en kalkhoudende klei. Na de oogst ondergaat het sap een vergisting in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, alwaar het sap verblijft tot aan de botteling in het opvolgende voorjaar. Kersenrood van kleur, intense geur van rijp rood fruit. Serveer ‘m licht gekoeld.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim