Crozes Hermitage A.C. Fées Brunes Colombo

24.00 incl. btw | 19.83 excl. btw

Beschikbaar via nabestelling

Appellatie: Crozes Hermitage A.C
Wijnhuis: Jean-Luc Colombo
Streek: Rhône
Druiven: 100% syrah
Alcoholpercentage: 13%

Proefnotitie
De wijn is diep fonkelend robijnrood van kleur. Heeft een geur met tonen van zwarte bessen, frambozen en een klein “pepertje”. Een smaak van kersenfruit en rijpe zwarte pruimen, een mooie minerale toon met rijpe tannines.

Ligging
De Rhonevallei wordt doorgaans verdeeld in een noordelijk deel en een zuidelijk deel. In het noorden liggen de wijngaarden direct aan de rivier, veelal op (zeer) steile hellingen. In het zuiden treft men heuvels en plateaus aan. Vanaf de 14e eeuw deden de in Avignon zetelende pausen een

Wijn-spijs combinatie
Heerlijke wijn bij pastagerechten, stevige vleesgerechten. Stoofschotels, gevogelte.

Jean-Luc Colombo vestigde zich in 1982 in Cornas, in de Noordelijke Rhône, aanvankelijk als apotheker. Als groot wijnliefhebber had hij naast zijn studie farmacie in Montpellier de opleiding tot oenoloog gevolgd. De wijnen van Cornas hadden van oudsher een grote reputatie. Toch lagen sommige van de mooiste (maar steile en dus moeilijk te bewerken) percelen binnen de kleine appellation er verwaarloosd en verlaten bij. Daarom besloten Jean-Luc en zijn vrouw Anne (eveneens oenoloog) enkele jaren later zo’n wijngaard te kopen en de appellation Cornas nieuw leven in te blazen. Ook heeft hij, door zijn werk als consultant voor een 50-tal domaines in de hele Rhonevallei, toegang tot de oogst van ruim 1200 ha, waaruit hij zijn eigen strenge selecties kan maken. Zijn wijnen vallen op door hun elegantie en complexiteit en hun prachtige evenwicht tussen mineraliteit, alcohol en tannine: fraicheur met structuur. Kortom, wijnen van een gepassioneerd wijnliefhebber, gemaakt voor andere wijnliefhebbers.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim