Crozes-Hermitage Les Paillanches

23.50 incl. btw | 19.42 excl. btw

Categorieën: ,

Appellatie: AC Crozes Hermitage
Wijnhuis: Ogier
Alcoholpercentage: 13%
Druivenras: Syrah
Inhoud: 75 cl

Productomschrijving
Dieprode kleur. Aangename tonen van frambozen en zwarte bessen met iets van kruiden en leer. Stevige body en mooi in balans met zijdezachte tannines. Lange afdronk. De wijn kan nog 4 tot 5 jaar worden opgelegd.

Ligging
Gelegen in de noorderlijke Rhône vallei. De bodem is glacio fluviaal, met elementen uit smeltwater rivieren als zand en grind.

Wijn en spijs
Lekker bij gegrilde vleesgerechten, stoofschotels of wild.

Vinificatie
Handgeoogste druiven. Traditionele vinificatie met volledige ontsteling. Macceration op hoge temperaturen. De wijn rijpt ongeveer 6 maanden in grote eiken vaten (foudres).

Crozes-Hermitage is een 100% Syrah wijn van ons Rhônehuis Ogier Caves des Papes. Het wijngebied AC Crozes-Hermitage ligt in de noordelijke Rhône vallei waar de bodem bestaat uit glacio fluviaal met elementen uit smeltwater rivieren als zand en grind. De druiven worden handmatig geoogst, waarna ze een traditionele vinificatie ondergaan met volledige ontsteling. De maceration vindt plaats op hoge temperaturen, waarna de wijn ongeveer 6 maanden rijpt in grote eiken vaten (foudres).

De donkerrode wijn heeft aangename aroma’s van frambozen en zwarte bessen, kruiden en leer. De smaak is stevig en mooi in balans met zijdezachte tannines en een lange afdronk. De Crozes-Hermitage Comte de Raybois is een stevige aperitiefwijn en vooral is een fantastische begeleider bij vleesgerechten, stoofschotels en wild. De wijn kan nog 4 tot 5 jaar worden opgelegd.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim