Isola Augusta Refosco Riserva

19.50 incl. btw | 16.12 excl. btw

Streek: Friuli
Appellatie: Dop Friuli Latisana
Wijnhuis: Isola Augusta
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 13,5 %
Druivenras: Refosco

Proefnotitie
Granaatrode wijn met paarse hints. De smaak is breed en stevig, houdt lang aan en doet denken aan kleine rode vruchtjes: bessen, bramen en bosaardbeitjes. In de lange afdronk is een zacht bittertje te vinden.

Spijsadvies
Pasta met wildsaus, wilde eend met bosbessen, haas, wild zwijn, mooie harde kazen.

Bijzonderheden

De gisting duurt bijna drie weken, en op deze manier is het resultaat prachtig intens en diep van kleur. De wijnen rijpen nog 20 maanden op barrique, waar ze ook hun malolactische gisting ondergaan. Vervolgens is er nog een 6 maanden flesrijping zodat de wijn een perfectie bereikt.

Keizerin Livia (58 voor Chr. – 29 na Chr. ) wilde echter al alleen maar refosco drinken, en ook Casanova schreef al dat ‘de refosco uitstekend was’.

Het schitterende wijngoed van zijn familie ligt in Friuli, in het noordoosten van Italië. Het landbouwbedrijf strekt zich uit over 74 hectare tussen de rivieren Tagliamento en Stella, meer bepaald in de gemeente “Palazzolo dello Stella” in de provincie Udine (regio Friuli Venezia Giulia). Het klimaat, dat zacht is door de nabijheid van de zee, heeft er samen met de aard van de bodem voor gezorgd dat aan dit einde van de Friuliaanse Riviera het idee tot uiting kwam: een uitermate geselecteerd aanbod aan wijnen dat met opzet beperkt is in hoeveelheid, samen met de productie van honing en olijfolie.
Het bedrijf, dat altijd veel aandacht besteed heeft aan de impact op het milieu, heeft de afgelopen jaren op dit vlak extra inspanningen geleverd door de beste en meest geavanceerde technologieën te hanteren: er werden zonnepanelen geplaatst die alle faciliteiten van elektriciteit voorzien met een maximaal respect voor het milieu, er werd een geothermisch verwarmingssysteem geïnstalleerd en een wijnproductiesysteem dat even geavanceerd als milieuvriendelijk is. Het is daarom “natuurlijk” dat Isola Augusta voor Massimo Bassani een levensfilosofie is, de doelstellingen van de productie gaan hand in hand met het engagement voor een gezondere wereld.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim