Pico Maccario Lavignone Barbera d’Asti

Op Aanvraag

Appellatie: Barbera d’Asti
Wijnhuis: Pico Maccari
Inhoud: 75cl
Alcoholpercentage: 13,5%
Druivenras: Barbera

Productomschrijving
Robijn rode kleur. In de neus mooie aroma’s van onder andere kersen, pruimen en rode bessen. De wijn heeft een complexe smaak, mooie kruidigheid en een goede structuur. Krachtige, maar vooral toegankelijke Barbera.

Wijn-spijs combinatie
Drink de wijn bij carpaccio, gergrilde biefstuk, groentes van de gril, paté en harde kazen.

Pico Maccario is een relatief jonge maar zeer succesvolle producent in Piëmonte en gevestigd in Mombaruzzo in het hart van de Barbera d’Asti regio.

De broers Pico en Vitaliano Maccario besloten in 1997 een eigen wijnbedrijf op te richten. In korte tijd verrees in Mombaruzzo, gelegen in het hart van het Barbera d’Asti gebied, een zeer moderne winery. De combinatie van respect voor de natuurlijke omgeving en modern wijngaard management zijn de basis voor een serie karaktervolle wijnen. Een blik in de wijngaarden maakt duidelijk hoe de roos in het logo van Pico Maccario is gekomen. Meer dan 4.500 rozenstruiken bepalen het beeld in de wijngaard. Naast dat dit visueel bijzonder fraai is hebben zij ook nog steeds de traditionele functie om mogelijke ziektes in een vroeg stadium te signaleren.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim