Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon

7.50 incl. btw | 6.20 excl. btw

Appellatie: IGP Puglia
Wijnhuis: Femar Vini
Wijnsoort: Rode wijnen
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 13 %
Druivenras: Cabernet Sauvignon,Negroamaro

Ligging: De wijngaarden liggen in Bari, Taranto en Brindisi in Puglia. De bodemstructuur van de wijngaarden verschilt iets van elkaar, maar allemaal hebben ze een ondergrond van klei en kalk.

Proefnotitie
De wijn heeft een diepe rode kleur en een geurig bouquet, waarin zwarte pruimen, rozijnen, zoetige specerijen, koffie en chocolade te ontdekken zijn. Een zachte, vlezige en volle wijn met heerlijk rood fruit. Een warme en fluweelachtige smaak en een mooie lange afdronk.

Wijn-spijs combinatie
Heerlijk in combinatie met stevige pastagerechten en volle sauzen, maar ook bij vlees en lichte wildgerechten alsmede romige kaassoorten.

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam ‘wijnkelder van Europa’. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia’.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim