Le Serre Nuove doc ‘Ornellaia’

50.00 incl. btw | 41.32 excl. btw

Wijnhuis: Tenuta Dell’Ornellaia
Streek: Toscane
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 14%
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon 40%/Merlot 40&/Cabernet Franc 15%/Petit Verdot 5%

Productomschrijving
De smaak is vol, rijk met de kruidige impressies van de Merlot druiven, verrijkt met de fruitige hints van de Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. In de neus aroma’s van geroosterd fruit, kruiden en hints van mint. Deze wijn heeft houtrijping gehad.

Wijn-spijs combinatie
Zalig bij stoofvlees en geroosterd vlees, tevens als mooie afsluiter bij de kaas.

Houdbaarheid
Zeker nog 12 jaar op te leggen na oogstjaar.

Ornellaia is een van ‘s werelds bekendste Toscaanse wijnen en wordt gemaakt op het 91 hectare grote landgoed Tenuta dell’Ornellaia en Bellaria. Van dit landgoed komt onder andere de beroemde en zeer gewaarde Masseto. Het landgoed werd opgebouwd in 1981 door markies Ludivico Antinori van de bekende Italiaanse wijnfamilie Antinori.

In 2002 werd het landgoed verkocht aan het bedrijf van de Amerikaanse Robert Mondavi, die daarna een 50% aandeel verder verkocht aan een andere beroemde Italiaanse wijnfamilie Frescobaldi. Sinds 1 april 2005 is het landgoed volledig in de handen van de Frescobaldi familie.

Voor deze Tenuta Dell’Ornellaia Masseto worden de druiven met de hand geplukt en handmatig op kwaliteit geselcteerd. De fermentatie geschiedt, gedurende een periode van ca. 25 dagen, deels op eikenhout en deels in roestvrijstalen tanks. Vervolgens geschiedt de rijping gedurende een periode van 20 maanden op barriques van nieuw Frans eikenhout. Na 12 maanden wordt de blend gemaakt van de wijn die is gegist in de stalen tanks en de wijn die is gegist in eiken vaten. Vervolgens wordt het rijpingsproces nog vervolgd in de Frans eikenhouten barriques. Voordat de wijn op de markt komt wordt het rijpingsproces nog gedurende 16 maanden op de fles voortgezet in de kelders van het domein.

Specificaties Tenuta Dell’Ornellaia Le Serre Nuove DOC: Na de pluk, die volledig per druivensoort is gescheiden en geheel handmatig geschiedt worden de druiven op grote tafels zorgvuldig op kwaliteit geselecteerd. De eerste gisting geschiedt onder een gecontroleerde temperatuur van 26-30ºC in stalen tanks. Het rijpingsproces wordt vervolgd, gedurende 17 maanden, in Frans eiken barriques. De blend wordt gemaakt nadat de wijn 12 maanden in de barriques (25% nieuwe barriques en 75% al eerder gebruikte barriques) heeft gerijpt. Na de rijping in de barriques wordt de wijn gebotteld. De flessen blijven dan nog zo’n 6 maanden in de kelders van het domein om het rijpingsproces zo optimaal mogelijk voort te zetten en de juiste kwaliteit te krijgen. Hierna is de wijn voldoende gerijpt om op de markt te worden geintroduceerd.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim