Tenuta dell’ Ornellaia “Solare” 2017

195.00 incl. btw | 161.16 excl. btw

Uitverkocht

Appellatie: DOC
Wijnhuis: Tenuta dell’Ornellaia
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 15%
Druivenras: 56% Cabernet Sauvignon , 25% Merlot , 10% Petit Verdot , 9% Cabernet Franc

Productomschrijving
Rode, krachtige, complexe wijn uit Bolgheri. Vol, rijp fruit met hints van exotische kruiden. Frisheid, harmonie en balans.

We zijn verheugd om elk jaar een aantal van de strikt beperkte speciale editie “Solare” aan te bieden als een enkele fles! Voor de interpretatie van het personage “Solare” (stralend) van de Ornellaia-vintage uit 2017 werd de beslissing genomen in het voordeel van de visionaire kunstenaar Tomás Saraceno, die internationaal bekend staat om zijn interactieve installaties. Ornellaia en de kunstenaar delen een gemeenschappelijke filosofie van duurzaamheid: alleen een intact ecosysteem kan een authentieke uitdrukking van het terroir produceren. Met minimale tussenkomst worden de wijnstokken zo gestimuleerd dat ze hun spontane, natuurlijke zelfregulerende krachten kunnen activeren. Geïnspireerd door het stralende karakter van Ornellaia 2017,

Alle druiven zijn afkomstig uit de eigen wijngaarden (91 ha), gelegen op de heuvels (100 meter) bij het stadje Bolgheri in de Maremma (kust Toscane). De druiven worden eerst met de hand geplukt en vervolgens handmatig, op kwaliteit, gesorteerd. Het fermentatieproces geschiedt deels op eikenhout en deels in roestvrijstalen tanks. Na de alcoholische gisting ondergaat de wijn een rijping van 12 maanden op barrique, waarvan 60% op vaten van nieuw Frans eiken en 40% op één jaar oude vaten van Frans eiken. Na deze 12 maanden wordt de blend gemaakt tussen de wijnen, die op eikenhout zijn gefermenteerd, met de wijnen die in de stalen tanks het fermentatieproces hebben ondergaan. Vervolgens wordt het rijpingsproces nog 6 maanden vervolgd in de Frans eiken barriques, gevolgd door nog zo’n 12 maanden op de fles in de kelders van het domein.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim