De Stefani Venezia D.O.C. Veneto

16.95 incl. btw | 14.01 excl. btw

Appellatie: Veneto
Wijnhuis: De Stefani
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 12,5%
Druivenras: Merlot-Cabernet Sauvignon

Productomschrijving
De druiven voor deze klassieke Cabernet Sauvignon De Stefani zijn afkomstig uit de Piave, opgegroeid in een volle kleigrond. Deze rijke bodem geeft heel veel rijkdom aan de Cabernet Sauvignon druiven, dit merken we goed terug in de enorme lengte. Het klimaat speelt een belangrijke rol, deze wordt beïnvloed door de bergen van de Dolomieten die op vijftig kilometer afstand liggen. Maar ook door de zeewind want de wijngaard ligt slechts op tien kilometer afstand van de zee. Deze mix van natuurlijke invloeden zorgen voor een geweldig klimaat, veel zonneschijn en koelte van de wind vanaf zee en vanaf de heuvels. Met zijn diepe wortels in de klei is alles aanwezig voor een top wijn uit Italië.

De oude Cabernet Sauvignon wijngaard van De Stefani
De Cabernet Sauvignon wijngaard staat al sinds 1986 aangeplant en geeft vandaag de dag een pracht oogst. Er wordt door de wijnmakers veel tijd besteed aan de wijngaard. Zo wordt er veel ontbladering en snoeiwerk gedaan om de trossen veel zonneschijn te geven. Als de trossen de perfecte rijpheid hebben worden ze geheel met de hand geoogst. Meestal begint de wijnmaker van De Stefani eind September met de oogst en hij start deze vroeg in de ochtend. Na de persing ondergaat deze Cabernet Sauvignon een acht tot twaalf maanden durende hout lagering in de kelders van De Stefani. Een belangrijke periode voor deze rode wijn want hij kan zich helemaal ontwikkelen en mooie geuren en smaken over nemen van het houten fust.

De geur en smaak van de De Stefani Cabernet Sauvignon
Het feest kan beginnen en bij het inschenken wordt je al verrast door de mooie diep rode kleur. De prachtigste geuren komen vrij in het glas denkend aan bramen en bessen aangevuld met lichte kruiden, vanille en eiken hout. In de smaak geeft de Cabernet Sauvignon druif zijn mooie rijkdom van zwart fruit en lichte kruiden. Op de tong verfijnde tannines die deze rode Italiaanse wijn erg spannend maken. Mooie verfijnde nuances van chocolade, leer, cassis en wilde bessen. In de afdronk een lange nasmaak met veel finesse.
Wijn-spijs combinatie

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim