Valpolicella D.O.C. Classico Superiore Fabiano

12.50 incl. btw | 10.33 excl. btw

Streek: Veneto
Appellatie: DOC Valpolicella Superiore
Wijnhuis: Fabiano
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 13,5%
Druivenras: Corvina,Molinara,Rondinella,Sangiovese
Ligging: In het Noorden van Italie

Proefnotitie
Heerlijk vlezige, sappige wijn. Mooie balans in zuren en andere smaakcomponenten. Aroma’s van zwarte bessen en kruiden. Zachte tannines, rijpe, fluweelachtige afdronk. Mooi, typisch Italiaans rood van kleur. In de geur de kenmerkende elementen die van nature thuishoren in een van de mooiste Valpolicella wijnen.

Spijsadvies
Goede begeleider van diverse gerechten zoals antipasti, cannelloni met kalfsgehakt, gebakken biefstuk tartaar, parmaham, pasta napolitana, pasta met vleessaus, salami, spaghetti bolognese

Valpolicella is al sinds de Romeinse tijd een beroemde wijnstreek. In de DOC Valpolicella mogen van corvinadruiven, molinaradruiven, en rondinelladruiven vier verschillende soorten wijn worden gemaakt. In volgorde van lichte naar zwaardere wijnen zijn dit: Valpolicella, Valpolicella Superiore, Amarone en Recioto. In deze streek worden er veel industriële wijnen gemaakt maar er zijn nog steeds veel mooie wijnen te vinden.

De Valpolicella is een strook van ongeveer 40 kilometer in Noord-Italë, ten oosten van het Gardameer. Het ligt iets boven de stad Verona. In het Noorden vinden we in de heuvels (600 meter) de beste wijngaarden van het gebied. Daarnaast speelt de verkoelende wind vanaf het Gardameer een belangrijke rol. Het zorgt voor een langzame rijping. Dit levert uiteindelijk voor de verfijnde aroma’s van de druiven. Het meest noordwestelijke deel van Valpolicella kent de meest optimale omstandigheden voor wijnbouw en heet daarom de Classico zone. Het classico-gebied is de oorspronkelijke zone van de Valpolicella in het hart van de huidigeDOC die in 1968 werd opgericht. Op dit moment wordt er nog maar de helft van alle Valpolicella in dit gebied geproduceerd.

De druiven
De Valpolicella wijn wordt gemaakt van de druiven corvina Veronese, de rondinella en de molinara. Deze druiven moeten minimaal 85% van de wijn uitmaken. Eventueel kan de wijn worden aangevuld met de druiven rossignola, negrara, trentina, barbera of sangiovese. Deze secundaire druivensoorten mogen maximaal 15% van de wijn uitmaken.Valpolicella Superiore

Valpolicella Classico Superiore is in theorie ook van ongedroogde druiven, maar hij wordt vaak versterkt met een tweede fermentatie (gisting) op de druivenschillen die zijn overgebleven van Amarone, of gewoon met een scheutje Amarone wijn. De Valpolicelle Superiore heeft dus ook een iets hoger alcoholgehalte.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim