Appellatie: South Australia
Wijnhuis:Oxford Landing Estates
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 13.5%
Druivenras: Chardonnay
Productomschrijving
Goudgele wijn met aroma’s van perziken, citrus en honingmeloen. In de smaak citrusvruchten en aangename zuren in de afdronk.
Spijsadvies
Oxford Landing Chardonnay is heerlijk bij rijke visgerechten met romige saus, gegrilde vis van de barbecue en salades met gerookte kip.
Oxford Landing Estates Chardonnay is een rijpe en licht getoaste wijn uit Australië. De wijngaarden van Oxford Landing dateren van 1958 en liggen langs de Murray rivier, die ten zuiden van de stad Adelaide in de Zuid Australische zee stroomt. Het bezit is eigendom van The Yalumba Wine Company in Eden Valley, het oudste familie-wijnbedrijf in Australië dat al sinds 1849 wijnen produceert. Yalumba maakt hier met deze Oxford Landing Estates Chardonnay één van haar beste wijnen in de Nieuwe Wereld.
Oxford Landing Chardonnay is licht goudgeel en heeft mooie aroma’s van tropisch fruit als ananas, verse perzik, citrus, honingmeloen en vanille. De smaak is lekker fruitig en sappig met verse citrusvruchten, fijne romigheid en een klein prikkelend zuurtje in de afdronk. Oxford Landing Chardonnay smaakt uitstekend als aperitief en heerlijk bij rijke visgerechten, salades, gevogelte en wit vlees. De wijn is perfect in balans en heeft een uitzonderlijke complexiteit en alleszins de moeite van het ontdekken waard. Drink deze topper als mooi aperitief, bij rijke visgerechten, gevulde salades, wit vlees en gevogelte.
Oxford Landing Chardonnay vertenwoordigt het beste van de Nieuwe Wijnwereld. In HP De Tijd van 27 juni 2006 heeft wijnschrijver Harold Hamersma een meer dan lovende recensie geschreven over deze wijn. Niet alleen gebaseerd op eigen professionele beoordeling, maar tevens ondersteund door de toonaangevende gids Wine Spectator uit de Verenigde Staten, die Oxford Landing Estates Chardonnay 2002 heeft uitgeroepen tot een van de 3 beste Chardonnay’s ter wereld naar zijn prijs/kwaliteit verhouding.