Streek: Zuid-Australië
Appellatie: South Australia
Wijnhuis: Yalumba Winery
Wijnsoort: witte wijn
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 13,5 %
Druivenras: Viognier
Productomschrijving
Rijke witte wijn gemaakt van de Viognier druif met friszoete aroma’s van abrikozen, lychee, citroen en honing. Geniet van een aangenaam lange afdronk. Het etiket van The Y Series Viognier geeft stekjes weer; het begin van een nieuwe wijngaard. Na zorgvuldige sortering, aanpoten en bundelen in de “state-of the- art” kwekerij van Yalumba, worden de stekjes aangeplant in de wijngaard.
Spijsadvies
Deze witte wijn is een echte aanrader bij Aziatische gerechten of bij maaltijdsalades met kip, kalkoen of vis.
Yalumba Viognier
Wat een indrukwekkende wijn deze volledige Viognier uit Australië, gemaakt door Yalumba en daar weten ze wel hoe ze een goede wijn moeten maken. Want wat is dit toch een heerlijk witte wijn met mooie verfijnde smaken en geuren. Deze Viognier is onderdeel van de Y-serie. Deze serie is gemaakt met de gedachte dat de ene goede wijn naar de andere leidt. Het is een verzameling van iconische klassiekers en spannende nieuwe rassen. Elke wijn is authentiek gemaakt met fruit uit de meest gevierde wijnregio’s van Zuid-Australië.
De vele druiventeelt regio’s van Zuid-Australië
Zuid-Australië kent 18 erkende druiventeelt regio’s. Deze regio’s zijn geografisch aangeduid door specifieke regionale grenzen. Yalumba opereert in tien van deze regio’s: Adelaide Hills, Adelaide Plains, Coonawarra, Barossa, Langhorne Creek, McLaren Vale, Murray Darling, Riverland and Wrattonbully. Elke regio heeft verschillende bodemtypen en lokale geografische invloeden. Denk aan hoogte en verkoelende zeewinden. Hierdoor kan Yalumba een breed scala een wijnen maken.
Na de oogst worden de Viognier-druiven voorzichtig geperst en worden de sappen behandeld met gecontroleerde oxidatie. Gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks met behulp van de natuurlijk voorkomende inheemse wijngaardgisten. De inheemse gisten creëren lagen van smaak, complexiteit en rijkdom. Na gisting blijft de wijn drie maanden op droesem, waardoor romigheid en gehemelte werd toegevoegd.