ayala_brut_

Ayala Brut Majeur

39.95 incl. btw | 33.02 excl. btw

Appellatie: Champagne AOC
Wijnhuis: Ayala, Bollinger
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 12%
Druivenras: 40% Chardonnay, 40% Pinot Noir en 20% Pinot Meunier.

Productomschrijving
Licht goudgeel met een fijne uitbundige mousse, Florale hints met gisttonen en tonen van groene appel.
Zeer fris mondgevoel door de talloze miniscule belletjes. Mooie zuren, kenmerkend voor champagne, en prachtig in balans. Zoete rijpe tonen boksen tegen het zuur en geven uiteindelijk een mooi rond, fris en fruitig mondgevoel. Lange afdronk.

Wijn-spijs combinatie
Serveer deze frisse champagne bij een temperatuur tussen de 8 en 10 graden Celcius voor optimaal genieten. Idealiter drink je deze als aperitief. Je kunt hem ook kiezen als begeleider bij verfijnde voorgerechten, denk aan oesters, schaal- en schelpdieren. Dat gaat heerlijk samen.

Champagne Ayala is gevestigd in Aÿ, de bakermat voor de grootste champagnes dankzij de vele Premier- en Grand Cru-wijngaarden, en behoort al sinds 1882 tot het Syndicat des Grandes Marques. Dit syndicaat telt slechts 18 leden, waaronder Krug en Bollinger.

Sinds 2005 is Ayala onderdeel van de Bollingergroep. Het huis stelt hoge kwaliteitseisen: er wordt alleen gebruik gemaakt van de eerste persing en de wijnen rijpen veel langer op droesem dan wettelijk verplicht.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
BENT U 18 JAAR OF OUDER?
 

Wijnhuis Beaugrim verkoopt geen alcohol als u jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor uw gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als drankspeciaalzaak bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik, lees er hier meer over.

Wijnhuis Beaugrim