Santa Rita Medalla Real Reserva Chardonnay

11.95 incl. btw | 9.88 excl. btw

Appellatie:  Limari Valley
Wijnhuis: Santa Rita
Inhoud: 75
Alcoholpercentage: 13
Druivenras: chardonnay

Productomschrijving

De aroma’s springen uit het glas van tropische fruit en grapefruit tot mooie vanilletonen. De smaak is fruitig met tonen van amandelen. Een gebalanceerde zuurgraad die mooi in evenwicht is met de zoetheid. Een elegante, zeer evenwichtige Chardonnay die tot de aanhoudende afdronk spannend blijft.

Santa Rita is een van de oudste wijnmakerijen van Chili en werd door Don Domingo Fernandez Concha in 1880 opgericht. Hij liet zich inspireren door de Franse wijnbouw en deze Franse invloed is tot op de dag van vandaag terug te vinden in de wijnen. De Chardonnay druiven staan aangeplant in de Limari vallei. Naast de Chardonnay staat hier ook de Syrah druif volop aangeplant. De bodems bestaan uit alluviale afzettingen met een kleilaag en stenen. Het klimaat wordt hier sterk beïnvloed door de Stille Oceaan. De dagen beginnen met een ochtendmist die tot in de middag aanhoudt. Deze maakt vervolgens plaats voor hogere temperaturen die dan weer worden getemperd door een frisse wind van zee. Het zorgt ervoor dat de druiven niet alleen hun bijzondere eigenschappen kunnen ontwikkelen, maar ook perfect rijpen.

De wijn wordt uiteindelijk gemaakt volgens een traditionele vinificatie, met als doel om het fruit te behouden. 25 procent van de wijn rijpt in Amerikaans en Frans eikenhout en blijft hierbij in contact met de droesem. De andere 75 procent wordt bewaard in roestvrijstalen vaten om de maximale fruitexpressie te extraheren.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim