Domaine Mosnier Chablis Premier 1er Cru

23.50 incl. btw | 19.42 excl. btw

Uitverkocht

Streek: Chablis
Appellatie: AC Chablis 1er Cru
Wijnhuis: Domaine Mosnier
Wijnsoort: Witte wijnen
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 13%
Druivenras: Chardonnay
Ligging: De wijngaarden zijn gelegen in Beine / Chablis (Poinchy) op twee verschillende percelen. Samen beslaan ze een oppervlakte van 1 hectare.

Proefnotitie
Het fruit, de fraaie mineraliteit en de zuren zijn bij deze wijn mooi in balans. Heerlijk geconcentreerd fruit, zacht en rond. Zeer complex. Lange afdronk.

Spijscombinatie
De complexe smaak van Beauroy is zacht en rond met geconcentreerd fruit en lange afdronk.

Domaine Mosnier in Chablis is ontstaan uit de groeiende liefde van Sylvain Mosnier voor de wijngaarden van zijn grootvader. In de loop der jaren heeft Sylvain het Domaine uitgebreid met wijngaarden verspreid over de Bourgogne en Chablis. Bovendien heeft hij een moderne kelder laten bouwen die hem uitstekende mogelijkheden geeft om zijn Chablis wijnen verder te ontwikkelen. Zijn prachtige wijnen worden regelmatig bekroond op vooraanstaande wijnconcoursen. De wijngaarden voor zijn Chablis Premier Cru Beauroy liggen in Beine / Chablis op twee verschillende percelen die samen een oppervlakte van 1 hectare beslaan. Voor zijn Premier Cru Beauroy worden de druiven door Sylvain Mosnier zowel machinaal als handmatig geoogst, waarna ze een traditionele vinificatie ondergaan met gecontroleerde temperaturen. In de Premier Cru Beauroy zijn het heerlijke citrusfruit, de karakteristieke Chablis mineraliteit en de fraaie zuren mooi in balans. De complexe smaak van de Beauroy is zacht en rond met lekker geconcentreerd fruit. In zijn nasmaak eindigt de wijn met een lange afdronk. De Domaine Mosnier Chablis Premier Cru Beauroy smaakt niet alleen uitstekend als een luxe apertiefwijn, maar smaakt ook perfect in combinatie met oesters en mooie visgerechten.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim