Domaine Mosnier Chablis Vieilles Vignes

17.50 incl. btw | 14.46 excl. btw

Uitverkocht

Streek: Chablis
Appellatie: AC Chablis
Wijnhuis: Domaine Mosnier
Wijnsoort: Witte wijnen
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 12,5
Druivenras: Chardonnay
Ligging: De wijngaarden van deze wijn zijn meer dan 50 jaar oud. De oudste is zelfs 90 jaar oud, waardoor ze zijn beplant met zeer zeldzame wijnstokken. Wijnen van zulke oude stokken krijgen de aanduiding ‘Vieilles Vignes’.

Proefnotitie
Domaine Mosnier Chablis Vieilles Vignes is een fraaie, droge wijn van oude Chardonnay stokken uit de Bourgognestreek Chablis. De wijn heeft een prachtige karakteristieke mineraliteit met aroma’s van citrus. De smaak is complex en fris met lange afdronk.

Spijsadvies
Mooie aperitiefwijn én klassiek bij oesters.

Domaine Mosnier in Chablis is ontstaan uit de groeiende liefde van Sylvain Mosnier voor de wijngaarden van zijn grootvader. In de loop der jaren heeft Sylvain het Domaine uitgebreid met wijngaarden verspreid over de Bourgogne en Chablis. Bovendien heeft hij een moderne kelder laten bouwen die hem uitstekende mogelijkheden geeft om zijn Chablis wijnen verder te ontwikkelen. Zijn prachtige wijnen worden regelmatig bekroond op vooraanstaande wijnconcoursen. Zijn Domaine Mosnier Chablis Vieilles Vignes is daarvan een mooi voorbeeld. De wijngaarden van deze wijn zijn meer dan 50 jaar oud. De oudste is zelfs 90 jaar oud, waardoor zijn ze beplant met zeer zeldzame wijnstokken. Wijnen van zulke oude stokken krijgen de aanduiding ‘Vieilles Vignes’. De fraaie, droge witte Chardonnay wijn heeft een prachtige karakteristieke mineraliteit met aroma’s van citrus. De smaak is complex en fris en heeft een lange afdronk. Domaine Mosnier Chablis Vieilles Vignes is een heerlijke wijn in combinatie met oesters, gegrilde vis of met gevogelte, bij exotische gerechten als curry, tandoori en bij sushi. De wijn smaakt ook lekker bij geitenkazen, Beaufort, Comté en Emmentaler.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim