Marsannay Blanc Le Clos Monopole

45.00 incl. btw | 37.19 excl. btw

Uitverkocht

Appellatie: AC Marsannay
Wijnhuis: Rene Boevier
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 13%
Druivenras: Chardonnay

Productomschrijving
Briljante, helder gele kleur met een groene glans. Aroma’s van frisse mint in de neus, samen met witte bloemen (acacia). Een perfecte combinatie van diepte en subtiliteit. Het terroir bevat veel klei waardoor deze wijn veel mineraliteit en iets ziltigs heeft. In de afdronk is truffel te herkennen.

Spijsadvies
Marsannay Blanc Le Clos Monopole smaakt ideaal als aperitief, maar vormt ook een heerlijke combinatie met rijke visgerechten, schaaldieren en romige kaassoorten. Serveer deze prachtige wijn in grote glazen en op een aanbevolen temperatuur van 12 – 14 °Celsius.

Marsannay Blanc Le Clos Monopole van Domaine René Bouvier is een briljante, helder gele wijn met aroma’s van frisse mint en witte acacia bloemen. De wijn heeft als appellation Marsannay, dat ook wel de ‘golden gate’ van de Côte de Nuits wordt genoemd. De Clos Monopole komt van percelen met verschillende leeftijden. De oudste wijnstokken zijn ruim 30 jaar oud en geven via het terroir complexiteit aan de wijn, terwijl de jongere planten levendigheid en frisheid aan de wijn geven. In de wijngaarden profiteren de stokken van de drainage kwaliteiten van de klei en kalk in de bodem van de berghelling van de Marsannay appellatie.
Domaine René Bouvier bezit al sinds vier generaties een aantal prachtige wijngaarden in deze Bourgogne wijngemeente. Ze lig- gen in het uiterste noorden van de Côte de Nuits, waar het Domaine tegenwoordig wordt beheerd door Bernard Bouvier. Bernard is een wijnmaker van de nieuwe generatie, die werkt met groot respect voor zijn wijngaarden en die de natuur zoveel mogelijk haar gang wil laten gaan.
Zijn witte Marsannay Blanc Le Clos Monopole wordt 100% gemaakt van door de Franse wetgever voor de appelaltie verplicht ge- stelde chardonnay druif. Na de oogst worden de chardonnay druiven met trossen tegelijk geperst en ondergaan ze nog 2 keer een fermentatie in het vat. Vervolgens rijpt de wijn 18 maanden in vaten, waarvan 30% bestaat uit nieuwe vaten.
Marsannay Blanc Le Clos Monopole heeft een briljante, helder gele kleur met een groene glans en aroma’s van frisse mint en witte (acacia) bloemen. De wijn verenigt een perfecte combinatie van diepte en subtiliteit. Omdat het wijngaardterroir veel klei bevat, heeft de Clos Monopole veel mineraliteit en iets ziltigs. In zijn aangenaam lange afdronk is truffel te herkennen. Marsannay Blanc Le Clos Monopole smaakt ideaal als aperitief, maar vormt ook een heerlijke combinatie met rijke visgerechten, schaaldieren en romige kaassoorten. Serveer deze prachtige wijn in grote glazen en op een aanbevolen temperatuur van 12 – 14 °Celsius.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim