Pouilly Fuissé Les Vieux Murs

29.00 incl. btw | 23.97 excl. btw

Beschikbaar via nabestelling

Streek: Bourgogne
Appellatie: AC Pouilly Fuissé
Wijnhuis: Les Vieux Murs
Wijnsoort: Witte wijnen
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 13%
Druivenras: Chardonnay
Ligging: De bodem bestaat uit kalksteen. Pouilly-Fuissé

Productomschrijving
Deze Pouilly-Fuissé is prachtig om naar te kijken en een genot om te proeven. De wijn heeft een gouden kleur met een smaragdgroene glinstering en de kenmerkende kracht die de beste vintages uit de Bourgogne behoren te hebben. Droog en subtiel, elegant, fruitig en met een mooie mineraliteit. De kracht en rijkdom gecombineerd met aroma’s van hazelnoot en geroosterde amandelen zorgen ervoor dat de wijn nog lang kan worden bewaard. Kan nog 5 tot 10 jaar worden opgelegd, waardoor de wijn ronder en complexer wordt.

Spijsadvies
Zijn kracht en rijkdom combineren met aroma’s van hazelnoot en geroosterde amandelen. Les Vieux Murs smaakt heerlijk als aperitief, bij schaal- en schelpdieren en gekruide en exotische gerechten.

Pouilly Fuissé Les Vieux Murs van ons Bourgognehuis Loron & Fils is een krachtige en tegelijkertijd elegante, fruitige en mooie minerale wijn. Pouilly-Fuissé wijn is de onbetwiste koning van de Mâconnais, dat zeer bekend is vanwege de 2 puntige rotsen van Vergisson en Solutré. Het domaine van Vieux Murs ligt in de wijngemeente Fuissé, waar de bodem bestaat uit kalksteen. De wijngaarden van het domaine bestaan uit 30 jaar oude wijnstokken, die een gebied van ongeveer 4 hectare omvatten met op het zuiden en zuidoosten gelegen percelen.
Pouilly Fuissé Les Vieux Murs wordt voor 100% gemaakt van het door de Franse wijnwetgeving voor de Mâconnais voor geschreven druivenras Chardonnay. De druiven wordt handmatig geplukt en na de oogst meteen gekneusd en traditioneel gevinifieerd. Het bezinksel krijgt nog even rust, waarna het batonneren start en de wijn vervolgens rijpt op eikenhouten vaten. Het resultaat is een prachtige wijn om naar te kijken en een genot om te proeven.
De Pouilly Fuissé Les Vieux Murs heeft een gouden kleur met een smaragdgroene glinstering en de kenmerkende kracht die de beste vintages uit de Bourgogne behoren te hebben. Droog en subtiel, elegant, fruitig en met een mooie mineraliteit. De kracht en rijkdom van de wijn combineren met aroma’s van hazelnoot en geroosterde amandelen, die er voor zorgen dat de wijn nog lang kan worden bewaard. De wijn kan nog 5 tot 10 jaar worden opgelegd, waardoor de wijn ronder en complexer wordt. Pouilly Fuissé Les Vieux Murs smaakt geweldig als een luxe aperitief en smaakt heerlijk bij schaal- en schelpdieren en bij gerechten met vlees in een crèmige saus. Door zijn krachtige aroma kan de Les Vieux Murs ook prima gekruide en exotische gerechten begeleiden.
De Pouilly Fuissé Les Vieux Murs ontving de Hachette Guide “Coup de Coeur” voor zijn 1985 vintage. In 1989 ontving de wijn de Vinalies “prix d’excellence” voor zijn 1982 vintage en een gouden medaille tijdens het “Concours des Grands Vins de France” voor de opvallende kwaliteit van zijn 1988 vintage. Daarnaast ontving de Les Vieux Murs verschillende andere prijzen, die allemaal de permanente hoge kwaliteit van de wijn onderstrepen.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim