Laurent Miquel l’Artisan Chardonnay (oak aged)

10.50 incl. btw | 8.68 excl. btw

Appellatie: IGP Pays d’Oc
Wijnhuis: Laurent Miquel
Alcoholpercentage: 13%
Druivenras: Chardonnay

Productomschrijving
Mooie Chardonnay met heerlijke geuren van wit fruit en bloemige aroma’s. Door houtlagering komt de fijne smaak van vanille naar voren.

Harold Hamersma’s De Grote Hamersma bekroonde deze wijn met een 7.5

Spijsadvies
Om van te genieten als aperitief of bij gerechten met gegrilde kip of vis.

Laurent Miquel L’Artisan ….. ambachtelijk én innovatief.
L’Artisan is de nieuwste serie wijnen van Laurent Miquel. waarmee hij de grote kwalitatieve mogelijkheden van Zuid-Frankrijk laat zien. Laurent heeft vele maanden werk besteed aan het creëren van de ideale mix van elegante cuves uit zijn kelders, die allemaal bijdragen aan de specifieke kenmerken van zijn L’Artisan. Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Hij is geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri, één van de top wijnmakers uit Chinian. Hij combineert vele jaren ervaring van zijn voorouders met een rebelse en innovatieve benadering van het wijn maken. Hierdoor is zijn L’Artisan serie ontstaan met eigenzinnige, maar vooral erg lekkere wijnen.

De druiven voor de L’Artisan wijn worden ‘s nachts geoogst, waarna ze worden gekneusd met een selectie van het sap, die vervolgens op een lage temperatuur wordt ontdaan van most. De fermentatie geschiedt op 16-17 graden met daarna rijping in het droesem in roestvrijstalen tanks. Van de zo ontstane wijn rijpt 50% vijf maanden in Franse eiken vaten. Voor de botteling krijgt de Chardonnay wijn nog een lichte filtratie. Door gebruik van rijke elementen van eikenhout wordt het mooie fruit karakter versterkt, maar nergens is het hout overheersend. De wijn wordt gemengd met frisse, aromatische en crispy Chardonnay wijn zónder houtopvoeding. Dit geeft aan de L’Artisan Chardonnay een uitzonderlijke balans in de uiteindelijke wijn.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim