Laurent Miquel La Verite Viognier

21.95 incl. btw | 18.14 excl. btw

Appellatie: IGP Pays d’Oc
Wijnhuis: Laurent Miquel
Alcoholpercentage: 14,5%
Druivenras: Viognier

Productomschrijving
Laurent Miquel wordt gezien als een expert op het gebied van Viognier. Prachtige wijn met aroma’s van abrikoos, perzik en honing. Mooi in balans met hints van eikenhout door de houtlagering van de wijn.

Spijsadvies
Perfecte wijn in combinatie met de Franse keuken: gegrilde visgerechten zoals tarbot, kreeft en zeebaars. Ook heerlijk bij zachte kaassoorten zoals Camembert. Decanteren is aanbevolen (1 uur voor het serveren).

Laurent Miquel is een bijzondere wijnmaker. Hij en zijn vrouw Neasa maken een bewuste keuze voor duurzame wijnbouw. Hun uitgangspunt is om alleen in te grijpen in de wijngaard als dit noodzakelijk is om de oogst te beschermen. Door de natuur de vrije loop te geven kan Laurent Miquel wijnen maken die volledig het karakter van het terroir (de bodem waarop de wijnranken groeien) weerspiegelen en bovendien voldoen aan zijn hoge kwaliteitseisen. Ook buiten de wijngaard werkt Laurent Miquel zo duurzaam mogelijk, zoals bijvoorbeeld met zijn verpakkingsmaterialen. In samenwerking met de leveranciers is er alles aan gedaan om de CO2 uitstoot te reduceren. Het gewicht van de verpakkingen is verminderd en ook de flessen wegen minder dan 140 gram.

Laurent Miquel wordt door zijn collega wijnmakers gezien als een autoriteit op het gebied van de rode druif Syrah en de witte druif Viognier. Zijn Vérité Viognier is één van zijn mooiste wijnen en een ware expressie van Viognier met aroma’s van abrikoos, perzik en honing. De wijn heeft een mooie balans met hints van eikenhout. De Laurent Miquel Vérité Viognier smaakt perfect in combinatie met de Franse keuken, zoals gegrilde visgerechten van tarbot, kreeft en zeebaars of bij zachte kaassoorten als Camembert. Aanbevolen wordt om de wijn 1 uur voor het serveren te karafferen.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim