Les Bertholets Chardonnay

Op Aanvraag

Appellatie: I.G.P. Pays d’Oc
Wijnhuis: Les Bertholets
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 13%
Druivenras: Chardonnay
Sluiting: Schroefdop

Productomschrijving
Goudgeel van kleur. In de geur wat vanille en het karakteristieke “botertje”. De smaak is vol en rijk met elementen van rijp geel fruit. Een “dikke” Chardonnay met toch voldoende frisheid.

Wijn-spijs advies
Kruidigheid, vanille, stevigheid en toch zwoel. Denk aan “vettige” gerechten met een filmend mondgevoel en veel rijpe tonen.

Roussillon-Languedoc in het uiterste zuiden is één van de meest spannende wijnregio’s van Frankrijk. De laatste twintig jaar is er hard gewerkt aan een explosieve kwaliteitsgroei, die nog steeds niet zijn top heeft bereikt. Tal van zeer kundige, vooral jonge wijnmakers, richten hun activiteit dan ook op deze regio om deel uit te maken van de bruisende ontwikkeling die hier in de wijn plaatsvindt. In Ouveillan, gelegen 12 kilometer van Narbonne, is in 1936 de Ouveillan Cellar gesticht. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekend terroir, dat strekt over meer dan 2500 hectare. Vignerons Narbonnais is een wijncoöperatie die nu bestaat uit 330 leden. Met de grootst mogelijke zorg worden de wijngaarden bewerkt om de druiven naar een optimale rijpheid te begeleiden.

De druiven komen uit wijngaarden gelegen in het zuidwesten van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën gemengd met druiven uit mediterrane kustgebieden.

De druiven gisten 12 maanden op Frans en Amerikaans eiken, waarna de wijn nog 6 maanden ‘sur lie’ rijpt. De helft van de wijn ondergaat daarna een malolactische gisting, waardoor de natuurlijke frisheid van de wijn behouden wordt. Door de vroege botteling van de wijn behoudt deze zijn frisheid en primaire aroma’s.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim