Pouilly Fumé Le Tronsec

23.00 incl. btw | 19.01 excl. btw

Uitverkocht

Appellatie: AC Pouilly Fumé
Wijnhuis: Joseph Mellot
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 12,5%
Druivenras: Sauvignon Blanc

Productomschrijving
Bleekgele kleur met schitteringen. In de neus herkent men mineralen en citrus, zoals grapefruit en sinaasappel. Fijne wijn, goed in balans en mooie lengte.

Ligging
De wijngaarden zijn gelegen in de gemeente Saint Laurent l’Abbaye en de bodem bestaat overwegend uit kalksteen, stenen aan de oppervlakte met klei dieper daaronder. De wijngaarden worden met groot respect voor de natuur en met zo weinig mogelijk menselijke inmenging benaderd.

Wijn en spijs
Aanbevolen bij schaaldieren en diverse vissoorten als tong, zalm, forel en kreeft of bij een frisse salade. Ook heerlijk als aperitief.
Vinificatie
Traditionele vinificatie, waarbij de druiven direct na het plukken worden geperst.

Pouilly-Fumé Le Tronsec komt van Loire topwijnhuis Joseh Mellot uit Sancerre. De wijn wordt voor 100% gemaakt van Sauvignon Blanc druiven uit Pouilly-Fumé wijngaarden in de gemeente Saint Laurent l’Abbaye, waar de bodem overwegend bestaat uit kalksteen, steen en diepe klei. Pouilly-Fumé zelf is een dorp in het oostelijke stroomgebied van de rivier de Loire. De Sauvignon Blanc is hier dé kenmerkende druif in dit beroemde gebied voor witte kwaliteitswijnen. Het karakter van a.c. Pouilly-Fumé wijnen is vaak stuivend en verfrissend. Het zijn luxe aperitiefwijnen en uitstekende begeleiders bij schaaldieren en visgerechten. De druivenoogst voor de Pouilly-Fumé Le Tronsec wordt direct na het plukken geperst en ondergaat een traditionele vinificatie. De karakteristieke wijn die zo ontstaat heeft een bleekgele kleur met schitteringen. In de stuivende geur en smaak herkent men mineralen en citrus, grapefruit en sinaasappel. Le Tronsec is een zeer fijne wijn met goede balans en mooie, elegante lengte. Pouilly-Fumé Le Tronsec van Joseph Mellot smaakt fantastisch als een luxe aperitief, maar is ook bij uitstek een wijn die fabelachtig combineert met schaaldieren en diverse gerechten als tong, zalm, forel en kreeft of bij een frisse salade. Probeer deze wijn ook eens bij geitenkazen! Voor de liefhebbers een ware tractatie …

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim