Ferme du Mont La Truffière Côtes du Rhône

12.50 incl. btw | 10.33 excl. btw

Uitverkocht

Land: Frankrijk
Streek: Rhône
Appellatie: Côtes du Rhône
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 0.75 l
Assemblage: 50% Grenache Blanc, 40% Viognier, 10% Clairette
Alcoholpercentage: 13%

Productomschrijving
Heldere strogele wjin met een rijke neus met tonen van exotisch fruit en bloesem. De smaak is sappig en verfrissend, met tonen van rijp, geel fruit.

Wijn-spijs combinatie
Serveer deze wijn op een temperatuur van 8-10 graden bij kruidige kipgerechten, kalfsvlees, stevige vis op oosterse wijze.

Robert Parker Augustus 2018 – 91 pts

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim