Russolo Doi Raps

17.50 incl. btw | 14.46 excl. btw

Appellatie: Trevenezie IGT
Wijnhuis: Russolo
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 12,5%
Druivenras: Pinot Grigio, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc

Productomschrijving
De wijn heeft een strogele kleur. In de neus intense aroma’s van (over-)rijp fruit. Omdat de druiven geplukt worden als ze wat overrijp zijn, is de smaak vol en rond. Echter, door een aangename zuurgraad is de wijn elegant en perfect in balans.

Wijn-spijs combinatie
Een smakelijke combinatie met zeevruchten, witvis soorten met een niet te zware saus, lichte niet te scherpe kaassoorten. Maar deze wijn wil je gewoon zo genieten. Op de bank bij een goed gesprek.

De wijnen van Russolo kenmerken zich door een rijpheid en verteerbaarheid die wereldwijd wordt gewaardeerd. Bijzonder, mede door de diversiteit in druiven en smaak.

Rino Russolo maakt wijnen ten noordoosten van Venetië in de vlakte van Friuli, die Grave wordt genoemd. Rino is de vierde generatie wijnmaker van de familie, die eind 19de eeuw wijn begon met wijnmaken in de Pordenone regio. Tegenwoordig bevindt de cantina zich in San Quirino, midden tussen de cru wijngaarden van Ronco Calaj. De wijngaarden worden aan de noordkant beschut door de uitlopers van de Alpen, terwijl aan de zuidkant de Adriatische zee zorg draagt voor voldoende vocht en een frisse zeebries, vooral in de middag. In deze regio spelen veel wijnmakers op ‘zeker’: ze plukken voor de weersomslag. Bij Russolo worden gelukkig alleen echt rijpe druiven geplukt, zodat de bitters in de wijn binnen de perken blijven en de aromatische expressie veel groter is. De wijnen zijn zeer gewild (tegenwoordig ook in Italië zelf, ondersteund door hoge waarderingen in de Gambero Rosso), zodat maar een beperkte hoeveelheid naar Nederland komt.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim