Pavo Satèn Franciacorte

25.00 incl. btw | 20.66 excl. btw

Appellatie: Franciacorte
Wijnhuis: Pavo
Inhoud: 75
Alcoholpercentage: 12,5
Druivenras: Chardonnay

Productomschrijving

 

Strogeel, met een fijne en aanhoudende perlage. De neus bevestigt de verfijning van het karakter, gearticuleerd in tonen van rijp fruit en limoenbloemen. De smaak is fris maar ook delicaat zacht, samengevat in een balans die een herinnering aan zichzelf achterlaat bij een perfecte mondreiniging.

Te combineren met een zeevruchtensalade.

 

 

Pavò’s Satèn is een bochtige en fascinerende Franciacorta. De zuiverheid van Chardonnay maakt van de slok een strelende elegantie, afgewezen op delicate en verfijnde tinten. De Pavò-wijnmakerij bevindt zich in Iseo, een stad in de provincie Brescia die behoort tot de Franciacorta-benaming.

De druiven, 100% Chardonnay, komen uit de wijngaarden in het hoogste deel van de morenenheuvels. De alcoholische vergisting vindt deels plaats in staal en deels in barrique of groot vat. Malolactische fermentatie begint spontaan maar slechts gedeeltelijk. Het volgt een veroudering in staal gedurende ongeveer 5 maanden en een veroudering in hout die varieert van 6 tot 12 maanden. Zodra de hergisting op fles is voltooid, blijft de wijn ongeveer 30 maanden in de aanwezigheid van zijn gisten.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim