Roero Arneis D.O.C.G. Guasti Clemente

12.50 incl. btw | 10.33 excl. btw

Streek: Piemonte
Wijnhuis: Guasti Clemente
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 12,5 %
Druivenras: Arneis

Proefnotitie
Deze strogele wijn heeft een fruitige geur met vleugjes groene hazelnoot en kamille. Frisse, volle smaken die goed matchen met de geur van de wijn.

Wijn-spijs advies
Een klassieker bij vis en ook erg lekker bij voorgerechten in het algemeen.

Bijzonderheden
De handgeplukte druiven zijn zacht geperst, de vellen zijn daarna direct verwijderd en de druiven zijn op de juiste temperatuur in roestvrijstalen tanks gerijpt.

Guasti Clemente is een Italiaans wijnhuis die gesitueerd is in de provincie Cuneo, Piemonte. Clemente Guasti, afkomstig uit een echt wijnmakers familie heeft het bedrijf in 1946 opgericht en daarmee een lange familietraditie voortgezet. Als echte vernieuwer op het gebied van productie en kwaliteit begon hij in de jaren 50 met het selecteren van de druiven afkomstig van de 20 beste boerderijen uit de omgeving. Daarmee werd ook het begrip “cru” geïntroduceerd bij de wijnboerderij van de Barbera die op dat moment al zijn tijd ver vooruit was. Sindsdien is het wijnhuis uitgegroeid tot een wijnhuis met vier boerderijen en 40 hectare grond, waarvan 29 hectare wijngaarden op de meest gunstige locaties.

De wijnmakerij ligt in het hart van de stad en staat bekend als een van de beste Barbera makers. In de kelders staan grote eikenhouten vaten die geschikt zijn voor het laten rijpen van meer dan 1200 hectoliter wijn.

Ook nu Andrea en Alessandro Guasti het bedrijf van hun vader overgenomen hebben, blijven zij nog altijd werken volgens deze succesvolle filosofie. Hierdoor zijn er al menig nationale en internationale awards gewonnen en zullen er nooit compromissen gesloten worden op het gebied van kwaliteit.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim