Poggio Maestrino Malvasia

11.50 incl. btw | 9.50 excl. btw

Uitverkocht

Wijnhuis: Rocca di Castagnoli
Kleur: Wit
Druivenras: Malvasia
Appelatie: Toscane IGP
Land: Italië
Streek:Toscane
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 0.75 l
Alcoholpercentage: 12%

Productomschrijving
Licht gele wijn kleur met een groene zweem. De neus is gemiddeld expressief en bestaat uit geuren van witte bloesem, groene appel en witte perzik met een lichte hint van acacia honing. De aanzet is zacht en tegelijkertijd mineralig, de smaak is gebalanceerd sappig en verfijnd.

Wijn-spijs combinatie
Zeer geschikt bij maaltijdsalades, pasta met vis en bij dé voorjaarsgroente: asperges. Onderscheidende droge witte wijn van prima kwaliteit!

Deze producent is zeer nauw betrokken geweest bij de selectie van de beste Sangiovese kloon voor Chianti Classico. Zij maken pure wijnen, met nadruk op terroir.

Eigenaar Calogero Calì komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië, maar verdiende zijn geld in de advocatuur in Milaan. Hij is eigenaar van Rocca di Castagnoli sinds 1981 en heeft sindsdien nog vier andere wijnbedrijven verworven. Hij heeft een indrukwekkend team van wijnmakers en druiventelers, onder leiding van Daniele Pagni, in dienst om de wijnen van alle bedrijven zo te krijgen als hij het hebben wil. Het eindresultaat is nooit een megalomane en dure blockbuster maar eerder een verteerbare en elegante wijn voor een fatsoenlijke prijs. Rocca di Castagnoli ligt in Chianti Classico, net ten zuiden van Gaiole. De Rocca zelf is de toren die het hoogste punt van het gehucht Castagnoli markeert. In de middeleeuwen werd hier al wijn gemaakt. Het is een enorm landgoed van 850 hectare waarvan ongeveer 100 beplant zijn met druivenstokken. De wijngaarden liggen tussen de 380 en 500 meter hoog. Het bedrijf is intensief betrokken geweest bij het vaststellen van de beste Sangiovese kloon voor Chianti Classico. De wijnen staan erom bekend dat ze zeer puur Sangiovese fruit combineren met een nadruk op terroir en dat ze goed kunnen ouderen. Daarom worden de wijnen hier vaak een jaar later uitgebracht dan bij de meeste andere domeinen.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim