ANSELMI SAN VINCENZO BIANCO IGT

12.50 incl. btw | 10.33 excl. btw

Appellatie: Veneto IGT
Wijnhuis: Roberto Anselmi
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage:
Druivenras: Garganega, Trebbiano di Soave, Chardonnay

Productomschrijving
Heerlijk fruit, met meloen, perzik en abrikoos
Zuiver en levendig, mooi vol, met wat bitter en frisse zuren in de afdronk

Wijn-spijs
Serveren bij vis en schepdieren, wit vlees, mits niet te zwaar bereid
Bij voorkeur direct te drinken, maar kan nog een tot twee jaar op hetzelfde niveau blijven

Roberto Anselmi is een van degenen die zich strikt aan de grondregels houdt.
Sterker nog, hij is een van de producenten die propageert dat anderen dat ook doen.
Anselmi ziet het als het belang van de streek dat de algehele kwaliteit van de wijnen verbetert.
Geen gemakkelijke missie.
Waar anderen ruim baan hebben gegeven voor de aanplant van de wereldwijd zo populaire chardonnay, daar beperkt Anselmi zich tot een bescheiden vijf procent.

Anselmi is ook een van de weinigen die meer stokken in zijn wijngaarden heeft staan dan officieel is voorgeschreven: vijf tot zevenduizend per hectare.
De veel lagere opbrengst per stok levert wijnen op die voller en krachtiger van karakter zijn.

Bovendien bevinden al zijn stokken zich op de betere hellingen, dus in de Classico–streek.
De kwaliteit van de wijnen wordt in in de wijngaarden gemaakt, zo weet Anselmi als geen ander.
Dat is ook wat Roberto Anselmi een groot wijnmaker maakt, iemand die zijn vak met fanatisme beoefent.
San Vincenzo is de basiskwaliteit Soave van Anselmi. De druiven voor deze wijn worden niettemin streng geselecteerd. Ze worden vergist op een lage temperatuur, om deze wijn rijkdom en een krachtige smaak te geven. Na de gisting blijven ze nog enige tijd op de laatste fijne restanten van de gistcellen, de lie. Hierdoor winnen ze verder aan rijkdom en kracht.Wijndomein Roberto Anselmi is een van degenen die zich strikt aan de grondregels houdt. Sterker nog, hij is een van de producenten die propageert dat anderen dat ook doen. Anselmi ziet het als het belang van de streek dat de algehele kwaliteit van de wijnen verbetert.
Roberte Anselmi heeft altijd ernaar gestreefd om de twijfelachtige reputatie en kwaliteit van de DOC Soave naar een hoger plan te tillen. Geen gemakkelijke missie. Gefrustreerd door de lage ambitie in de Soave koos hij er in 2000 voor om de DOC Soave te verlaten en zijn wijnen de naam van zijn wijngaarden te geven. Roberto Anselmi plant 7000 stokken per hectare (in plaats van 1200 in de DOC Soave), maar heeft slechts 3 druiventrossen per stok (in plaats van 15). Alles met maar één doel voor ogen: de hoogst mogelijke kwaliteit wijnen maken! De kwaliteit van de wijnen wordt in de wijngaarden gemaakt, zo weet Anselmi als geen ander. Dat is ook wat Roberto Anselmi een groot wijnmaker maakt, iemand die zijn vak met fanatisme beoefent.
Anselmi is ook een van de weinigen die meer stokken in zijn wijngaarden heeft staan dan officieel is voorgeschreven: vijf tot zevenduizend per hectare. De veel lagere opbrengst per stok levert wijnen op die voller en krachtiger van karakter zijn. Bovendien bevinden al zijn stokken zich op de betere hellingen, dus in de Classico-streek. De kwaliteit van de wijnen wordt in de wijngaarden gemaakt, zo weet Anselmi als geen ander. Dat is ook wat Roberto Anselmi een groot wijnmaker maakt, iemand die zijn vak met fanatisme beoefent.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim