Farina Appassilento Bianco del Veneto

11.95 incl. btw | 9.88 excl. btw

Categorieën: ,

Streek: Veneto
Appellatie: IGT Veneto
Wijnhuis: Farina
Wijnsoort: Witte wijnen
Inhoud: 75 cl
Alcoholpercentage: 13%
Cepage: Garganega, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Sluiting: Kurk

Productomschrijving
Aroma’s van wilde bloem, groene appel en ananas zijn kenmerkend voor de witte Appassilento van Farina. Vol, zacht en aromatisch. Het verlengde vergistingsproces proeft u terug in de goede lengte en diepgang van deze wijn.

Ligging
De Appassilento Bianco komt uit de beschermde Veneto regio. De druiven groeien in de provincie Verona. De bodem is rijk aan kalk en klei en heeft een vulkanische oorsprong.

Wijn en spijs
De Appassilento Bianco Farina is ideaal als aperitiefwijn, maar laat zich ook fijn combineren met de Arabische en Aziatische keuken. Uiteraard ook met niet al te zware vis gerechten.

Vinificatie
Appassilento, staat voor a passo lento wat betekend in een laag tempo. Deze naam heeft te maken met het lange vergistings proces, tot wel drie maal langer dan bij normale wijnbereiding. Het gevolg is een wijn met diepte en een unieke concentratie aan smaken. Tijdens het proces komt de temperatuur nooit boven de 20 graden, zo blijft de wijn fruitig en toegankelijk.

Omschrijving
Een prachtig nieuw project van Farina. Appassilento staat voor “a passo lento”. Wat betekent ‘in een laag tempo’ en ‘rust’.

Wijnhuis omschrijving:
Farina is een bijzonder Italiaanse wijnhuis, gelegen in San Pietro in het hart van de Valpolicella Classico. Farina staat voor passie. Passie voor het maken van stijlvolle wijn. In haar moderne wijnkelders transformeert deze passie, samen met kennis en techniek, in een spannend assortiment wijnen.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim