Herdade do Sobroso Rio dos Patos branco

8.25 incl. btw | 6.82 excl. btw

Streek: Alentejo
Wijnhuis: Herdade do Sobroso
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 13%
Druivenras: Atão Vaz, Perrum

Proefnotitie
Rio dos Patos Branco is een heerlijke frisse mineralige wijn. Opvallend schoon en zuiver. Limoen, perzik, veel mineralen, kruidigheid en mooi rijp.

Spijscombinatie
Goede begeleider van schelp en schaaldieren en zachte kazen. Genoeg kracht voor bij smaakvolle gerechten. Karakter!

Wijngaard

De meest zonnige plek van Europa, met matigende invloeden van de hogere ligging van de wijngaarden (de uitlopers van het Mendro-gebergte), en een verkoelende zeewind. De bodem bestaat vooral uit kalkrijke klei en de wijngaarden liggen rondom de Guadaniarivier die ontspringt in centraal Spanje.Een gebied met prachtige meren vlak ten oosten van Sobroso en vanaf daar de natuurlijke grens tussen de Algarve en Spanje. Sobroso neemt deel aan een duurzaamheidsproject van de regio, waarin de komende jaren het gebruik van bestrijdingsmiddelen (nu al beperkt) geheel zal worden afgebouwd en de wijnmakerij op eigen energie zal gaan functioneren.

Vinificatie

Gekoelde vergisting gedurende 30 dagen op staal, met eigen gisten.

Achtergrond

Sofia en haar man kochten in 2000 een ruïne en een grote lap grond op de oevers van de rivier Guadiana, de plek waar Sofia’s grootouders vandaan kwamen. De rolverdeling is traditioneel: Felipe is wijnmaker en beheert samen met een viticulturalist de wijngaarden, Sofia overziet het kantoor en de verkopen. De Romeinen maakten al wijn in deze regio, die na de Douro de meest omvangrijke van Portugal is.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim