Rippa Dorii Verdejo Organic

11.00 incl. btw | 9.09 excl. btw

Appellatie: DO Rueda
Wijnhuis: Ontañán
Inhoud: 75
Druivenras: Verdejo

Productomschrijving

Strogele wijn met een groenachtige glinstering. In de neus een intens aroma van balsamico, anijs, venkel, wit steenfruit en tropisch fruit. De wijn is zacht met een elegant mondgevoel met het typische bittertje in de afdronk wat je van een verdejo kunt verwachten.  Moois sturctuur, body en een geweldige balans tussen zuren, alcohol met een volle, krachtige complexe en aanhoudende afdronk

 

Wijnbouw

We selecteren druiven uit onze eigen “gecertificeerd-biologische” wijngaarden uit verschillende zones van de DO Rueda-appellatie waar de arme, grindachtige bodems domineren, met grote ontsluitingen van kalksteen op middelgrote en grote hoogten. We nemen ook druiven op van oude wijnstokken met zeer lage opbrengsten, meer dan zestig jaar oud en met verschillende plantdichtheden.

Oogst 2021

Het seizoen 2021 begon met een zeer koude, natte winter die wat neerslag in de vorm van sneeuw met zich meebracht, wat zeer gunstig was voor de gezondheid van de wijnstokken. De lente, en vooral de zomer, was niet zo heet als in voorgaande jaren. Naarmate het einde van de groeicyclus naderde (in de laatste weken van augustus) was er echter een grote stijging van de maximale nacht- en dagtemperaturen, waardoor de druiven zeer goed konden rijpen. Het team van de wijnmakerij, in de eerste wijnen die uit de vaten liepen, vond wijnen met een uitstekende aromatische intensiteit, met een aanwezigheid van frisse tonen zoals citrusfruit en zelfs mentholachtige met balsamico-kruiden.

Uitwerking

De oogst is ‘s nachts om de maximale versheid van de druiven te behouden bij ontvangst in de wijnmakerij. Het is deels gemechaniseerd en in de oudste wijngaarden, met de hand met kratten. De manier van werken omvat een methodische, strenge selectie van de druiven voordat ze de wijnmakerij bereiken. Het hele proces wordt uitgevoerd met strikte koude temperatuurcontrole. Na een lange maceratie wordt een natuurlijke gisting uitgevoerd om de start van de fermentatie te verzekeren zonder door een filter te gaan en om de most levend en zonder onzuiverheden te houden.

De fermentatie is spontaan en het kneuzen wordt uitgevoerd met extreme zachtheid op de fijnste droesem om complexere aroma’s, meer zalvendheid en volume in de mond te zoeken.

Om het proces te voltooien en de kwaliteit van de wijn te verhogen, wordt verdejo die in vaten is gefermenteerd, toegevoegd aan de uiteindelijke blend (5% van de totale versnijding).

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim