Telmo Rodriguez Basa DO Rueda

10.00 incl. btw | 8.26 excl. btw

Land: Spanje
Streek: Castilla y León
Appellatie: Rueda DO
Afsluiting: Schroefdop
Inhoud: 0.75 l
Assemblage: 85% Verdejo, 15% Viura
Alcohol percentage: 13%

Productomschrijving
Stuivende geur met passievrucht, meloen en peer, maar ook venkel en een hint van mineralen. In de mond elegant en met rondeur, sappig, fris en droog met mineralen in de afdronk.

Wijn-spijs combinatie
Heerlijke wijn om zo te drinken, maar past ook erg goed bij asperges of gegrild gevogelte. Ook schelp- en schaaldieren doen het goed, zoals garnalen en kreeft. Een salade met vis of gevogelte is ook erg lekker!

Dit is een ideale aperitief wijn maar ook een mooie begeleider van vele visgerechten. De ietwat groengele wijn zit barstensvol met rijp ananas, passie-fruit en peer. Het is een levendige wijn met fraaie zuren en vol sap en heeft een lange ietwat tintelende afdronk. Vanaf jaargang 2013 wordt de Basa anders ingestoken. Telmo vond het tijd voor meer complexiteit. Of met andere woorden een serieuzere stijl. Door het ongekende succes van Rueda is de gemiddelde kwaliteit omlaag gegaan en zijn de meeste wijnen op elkaar gaan lijken. Een primaire en aromatische stijl. O.a. door het gebruik van steeds meer sauvignon blanc in de blends en een op primair fruit gerichte vinificatie. De basa bestaat nu voornamelijk uit Verdejo aangevuld met een klein beetje Viura. Een terugkeer naar de focus op de druif die aan de wieg staat van het succes van Rueda. De Sauvignon Blanc maakt geen deel meer uit van de wijn. De wijn is breder van smaak en rustiger van karakter maar zoals altijd blijft het een fantastische verfrissende en serieuze wijn. De Basa heeft geuren en smaken van citrus, tropisch fruit en mooie minerale tonen. De wijn is bijzonder aromatisch en stuift het glas uit. In het bouquet tonen van witfruit, citrus, bloesem, buxus en mineralen.In de neus ruiken we veel droog excotisch fruit en de mooie balans tussen frisheid en complexiteit zijn ongekend bij deze wijn.De smaak bezit ladingen witfruit, de nodige vulling en een opmerkelijke frisheid. Een fantastische witte wijn die naar meer doet verlangen.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim