Anselmann Riesling Classic Qualitätswein

10.00 incl. btw | 8.26 excl. btw

Wijnhuis: Weingut Anselmann
Land: Duitsland
Regio/Subregio: Pfalz
Classificatie: Qba Pfalz
Druivenras: Riesling
Wijntype: Stille wijn
Wijnkleur: Wit
Vinificatie: Gemaakt en gerijpt op tanks van roestvrij staal.

Wijnomschrijving
Fris groengeel van kleur. In de geur citrus en appel. In de smaak grapefruit, abrikoos en appel. Heerlijk jong en fris met levendige zuren. Dit is een mooie, karakteristieke, droge Riesling.

Wijn/Spijs
Heerlijk bij witvis, zeevruchten, gevogelte en varkensvlees. Ook goed te schenken bij harde kazen van koemelk of gewoon als aperitief.

De stijl van wijnmaken is er bij het Weingut Anselmann op gericht wijnen te produceren die in hun stijl en aroma’s getypeerd zijn voor het druivenras waar ze van gemaakt zijn. De wijngaarden bevinden zich in de Pfalz, het Duitse verlengstuk van de Elzas. De streek geniet een bijzonder mild klimaat, met soms bijna mediterrane trekjes. Het voorjaar begint hier vroeg en we vinden hier overal zuidelijke planten, zoals oleanders, vijgen en zelfs citrusvruchten. De streek is befaamd om zijn prachtige amandelbloesems. De druiven worden hier dan ook perfect rijp. Een aantal druiven wordt zowel hier als in de nabijgelegen Elzas aangeplant. Deze riesling is daar een goedvoorbeeld van. Riesling is natuurlijk ook dé druif van Duitsland, die hier mooie, karakteristieke wijnen oplevert, met een mooie balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft de aanduiding ‘Classic’. Deze wordt gebruikt voor wijnen op basis van druiven met een rijp karakter, met voldoende suikers. De smaak moet droog van karakter zijn, en het suikergehalte mag daarom niet boven een vastgestelde limiet zijn. Daarmee is het een mooie, karakteristieke, droge Riesling.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim