Ellermann-Spiegel Weissburgunder Trocken

12.95 incl. btw | 10.70 excl. btw

Wijnhuis: Weingut: Ellermann-Spiegel
Kleur: Witte wijn
Land: Duitsland
Streek: Pfalz
Druiven: 100% weißburgunder
Classificatie: Qualitätswein b.A.
Alcoholpercentage: 12,5%

Productomschrijving
Tropische geur, zeer aangenaam. Ananas, passiefruit, perzik, citrus. Heel zuiver. Prettige frisfruitige aanzet, die lang aanhoudt. Frisse rijpheid van tropisch fruit. Mooie zuren. Prima lengte met veel frisheid.

Wijn-spijs combinatie
Door de fruitige smaak is deze wijn bijzonder geschikt om te drinken bij salades, visgerechten, asperges, kreeft en gevogelte. Gewoon als aperitief kan natuurlijk ook!

Naam Pfalz is afkomstig uit het Latijn: Palatium, hetgeen paleis betekent. Ook wel gnoemd “het Toscane van Duitsland” vanwege klimaat en vegetatie. Pfalz is het op één na grootste Anbaugebiet van Duitsland, grenzend aan Rheinhessen in het noorden en de Elzas in het zuiden. Een door de Atlantische oceaan beïnvloed maritiem, mild, klimaat met relatief weinig regen en meest westelijke, Atlantische winden. In de zomer is het meest warm en zonnig. In het westen van het wijnbouwgebied beschermt het Haardtgebergte de druiven in de winter tegen koude oostenwind en houdt dit gebergte in de zomer de warmte vast.

Frank Spiegel is afgestudeerd aan de middelbare school en deed ervaring op bij wijnhuis Münzberg. Hij heeft gestudeerd in Geisenheim en liep stage in de Wachau-vallei, Beaujolais en Bordeaux.

In 2007 nam hij de ongeveer 48 hectare van zijn stiefvader Harald Ellermann over, die tot dan de wijn in vaten aan coöperaties verkocht. Om de veranderingen in de wijngaard te documenteren, werd het wijnhuis hernoemd naar Ellermann-Spiegel. Sinds 2008 brengt Frank de wijn onder deze naam op de markt.

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim