Aanbieding!

Jiasik Rosso

NU: 15.50 incl. btw | 12.81 excl. btw

Appellatie:  Friuli
Wijnhuis: Borgo San Daniele
Inhoud: 75
Alcoholpercentage: 
Druivenras:  100% Cabernet Sauvignon

Productomschrijving

Intens robijnrood. Het aroma is breed en elegant met lichte kruidachtige hints die goed samengaan met de aroma’s van rood fruit. Fris en aromatisch in de mond met een goede body, behoudt de herkenbaarheid van de druif van herkomst. Optimale rijpheid zorgt voor een mooie zachte wijn

Borgo San Daniele is een wijnmakerij die bestaat uit mensen, twee in het bijzonder, de Alessandra en Mauro Mauri (broer en zus). Als kinderen brachten Alessandra en Mauro veel tijd door bij hun grootouders. De grootouders waren boeren en wijnmakers en hadden een klein bedrijf waar iedereen van alles een beetje deed. Door de tijd die ze bij de grootouders doorbrachten, raakten Alessandra en Mauro verliefd op de landbouw en de wijnbereiding, tot het punt dat Alessandra haar studie als landbouwexpert en Mauro in oenologie en wijnbouw ging volgen.

Borgo San Daniele werd geboren in 1990 en Alessandra en Mauro besloten hun werk te concentreren en weinig wijnen te maken. Borgo San Daniele volgt niet de regels en behoeften van de markt, maar de tijden en behoeften van het land. Dit is de reden waarom de wijnmakerij de principes van de biodynamiek volgt en inheemse wijnstokken verbouwt volgens het ritme en het evenwicht van de aarde, waarbij gebruik wordt gemaakt van de oriëntatie en hoogte van het land.

Het wijnhuis bezit 14 wijngaarden. Het lijken er veel, maar het zijn kleine percelen, “percelen” gelegen in verschillende gebieden; deze situatie heeft Borgo San Daniele in staat gesteld specifieke keuzes te maken; plant en bescherm verschillende variëteiten, afhankelijk van de grond.

 

 

De Jiasik Rosso van de wijnmakerij Borgo San Daniele wordt geproduceerd met 100% Cabernet Sauvignon-druiven geteeld in Giassico, een klein dorpje in de gemeente Cormons in Friuli Venezia Giulia. Eigenaardigheden van deze wijn; de wijnbereiding volgt de maanfasen en de presentatie vindt elk jaar plaats op de eerste dag van de lente.

DE WIJNBEREIDING

Na de handmatige oogst worden alleen de geselecteerde druiven naar de kelder gebracht. De trossen worden ontsteeld en zacht geperst. De fermentatie duurt 9-10 dagen. De wijn rijpt in roestvrijstalen en eikenhouten vaten van verschillende groottes. Na het bottelen rust hij minimaal een maand in de kelder voordat hij op de markt wordt gebracht.

 

 

Naam
E-mail
Telefoon
Enquiry
© Wijnhus Beaugrim | Webdesign door: Your Concept
Wijnhuis Beaugrim